1-Bize şu anki görevinizden söz edebilir misiniz ?
Kuruluşumuz olan 1975 yılından itibaren Tellioğlu Şirketler grubunun yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürmekteyim.
2-Kişisel olarak kendi iş hayatınızla ilgili bugüne kadarki kariyerinizi ve bundan sonraki hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?
1982 yılında Balikesir’de kurulan fabrikasıyla Tellioğlu Un temelleri atılmıştır. Aile şirketi olarak kurulan Tellioğlu Un ilerleyen zamanlarda hem kapasitesini artırmak, hem diğer firmalarımızı kurup bugünkü Şirketler Grubu haline gelebilmemiz için çok çalışmalar gösterdim. Tellioğlu Şirketler Grubu’nun büyümesinin daha güçlü ve sürdürülebilir temellere bağlı hale getirilmesi ve 3. kuşak aile bireylerinin geçiş döneminin daha sağlıklı olabilmesi için şirketimizde kurumsallaşma ve yeniden yapılanma sürecini başlatmış bulunmaktayız. Ayrıca müşteri ve çalışma ortaklarımızın memnuniyetini göz önüne alarak kampanya ve promosyon çalışmaları alanında ilerlemeyi düşünüyoruz.
3.Tellioğlu şu an sektörde nerede? Nasıl bir gelecek öngörüyor ve bu gelecekte nerede yer alacak?
Tellioğlu Şirketler Grubu olarak, yaklaşık günlük 900 ton buğday işleme kapasiteli un fabrikası, saatte 60 ton yem üretim kapasitesine sahip yem fabrikası ve 40 bin metrekare damızlık yumurta üretim kapasiteli kümesleri ve kuluçkası ile sektörde önemli bir yere sahiptir. Türkiye’de son yıllarda hayvancılığın gelişmesiyle yem üretimi ve tüketimi artmış, 2003 yılında 6 milyon ton olan yem üretimi 2016 yılında 18 milyon ton’a çıkmıştır. Sektör olarak bu alanda önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Un sektöründe ise, Türkiye 2016 yılı ile dünyaya yaptığı 3 milyon ton un ihracatıyla birinci konumda olmaya devam etmektedir. Biz de Tellioğlu firması olarak kendimizi geliştirerek bu büyümeden pay sahibi olduk.
4-Tellioğlu olarak değişen hizmet yapınız ile genişleyen kurumsal ve bireysel hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?
Tellioğlu Şirketler Grubu, yenilikçi ve girişimci ruhuyla 1993 yılında ilk olarak 60 ton/saat kapasiteli Tellioğlu Yem fabrikasını, daha sonra ise 30.000 metrekare alan üzerine 27 adet damızlık kümes ve yıllık 18 milyon yumurta basım kapasiteli kuluçka tesisini hizmete sunmuştur. Bunun yanısıra, Tellioğlu Grubu, 80.000 m2 arazi üzerine ekilen 18 bin elma fidanı ile meyve yetiştiriciliğine başlamıştır. 350 çalışanıyla birlikte gıda sektöründe büyümeyi hedefleyen Tellioğlu Şirketler Grubu, üretim tesislerindeki kalitesini TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgeleriyle taçlandırmıştır.
5-Aktif promosyon, kampanya ve aktiviteleriniz nelerdir?
Promosyon ve kampanya çalışmalarımız arasında un için, çalıştığımız fırıncılara önlük ve hamur kesme bıçağı, yem bölümü için ise, yemcilere tulum, çime ve işlerini kolaylaştıracak diğer ürünleri sağlıyoruz. Ancak bu kampanyaları daha da geliştirip ürün çeşitliliği ile daha memnuniyet odaklıçalımayı hedefliyoruz.
6-Bulunduğunuz sektörün bugünü ve geleceği hakkındaki fikirlerinizi öğrenebilir miyiz?
Günümüzde içinde bulunduğumuz hem un hem yem sektörü oldukça rekabete açık duruma gelmiştir. Yeni kurulan firmalar, piyasaya yeni sürülen ürünler ve yurt dışı çalışmaları oldukça umut vaat edici gelişmelerdir. Biz Tellioğlu olarak sektöre ayak uydurmak yerine yol gösterici olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda hem Ar-Ge birimimizin inovatif çalışmaları, hem de organik ürünleri kullanmamız açısından bugün ve gelecekte sektörde önemli bir yerde olmayı hedefliyoruz.
7-Şirket çalışanlarınız ve müşterileriniz için aktiviteleriniz mevcut mu?
Çalışanlarımız ve müşterilerimizi ailemizden bireyler olarak gördüğümüz için, belirli aralıklarla Tellioğlu Değirmen isimli restaurantımızda büyük yemekler düzenleyip bir araya geliriz.