Interlink

E-posta :info@interlink.com.tr

 

 

 

 

İyilik Melekleri Derneği ile Röportaj

 

1-Kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

Marmara Üniversitesi PDR, Fener Yolu Sanat Akademisi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunuyum. İki çocuk dünyaya getirdim ve bir sürü çocuğun anneliğini yapmaya gayret gösteriyorum. 2009 yılında Doğu Anhel Eğitim Kurumları adı altında kendi şirketimi kurdum ve eğitmenliğe, organizatörlüğe devam etmekteyim. Şu an aktif olarak Foreign Trade Line ve FTL Akademi markası adı altında Türkiye’nin dört bir yerinde 56 ekibinin başında bulunmaktayım. Foreign Trade Line ve FTL Akademi’nin kurucusu İyilik Melekleri Derneğinin kuruculuğunu ve başkanlığını yürütmekteyim.

2-İyilik Melekleri projesi nasıl ortaya çıktı?

Ben derneği çocuklar için kurdum, BİZ olduk. Tek bir hedefimiz var. Sokakta çocuk kalmayacak. Kimine göre ütopik, kimine göre anlamsız, kimine göre imkansız bu hedef. Ama bizim için değil, derneğimiz sayesinde bu hedef gerçekleşecek. Çocuklar gelecek neslimizi oluşturacaklar, onlara ne kadar alt yapısı sevgi ile dolu bir dünya verirsek karşılığını bizim kendi çocuklarımız alacak.

3-Projenizin organizasyonunu anlatır mısınız? Diğer şehirlerde nasıl organize oluyorsunuz?

Kendime ait  FTL Akademi adında bir eğitim organizasyon şirketim var, Türkiye’nin dört bir yerinde gerek kurumsal gerekse de üniversite öğrencilerine yönelik seminer programları düzenliyoruz. Bu şekilde ülkemin her yerinde ulaşabileceğim kişi sayısı oldukça fazla. Sadece güvendiğim, bildiğim insanlarla yola başlayıp, birbirimize eklenerek daha da çoğalıyoruz. Konu çocuk olunca zaten herkes koşuyor, buna emin olabilirsiniz. Yeter ki projeniz doğru aktarılsın ve yerini bulsun.

4-Yardım projelerinin en zor yanlarından biri, kişileri aldıklarının ya da ödediklerinin yerine ulaştığına inandırmak sanırım. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?

Benim de en çok dertlendiğim konulardan biri de bu, bugüne kadar bir çok STK ile çalıştım, çalışma sebebim eşyaların verilen kişilere ulaşıp ulaşmadığı konusuydu. Herkes haklı, herkesin yüreği temiz. Niyet iyi ama yapılanları ortaya koymak gerekiyor. Gelen her hediyeyi yayınlıyor, gittiği güne kadar olan zaman zarfını fotoğralıyoruz. Güven konusunda eminimki tam puan alıyoruz. Şuan bir bütçemiz yok ama önümüzdeki projemizde sadece para hesabımız olacak onu da banka hesaplarımız dahil açacağız ve bütçe planlarımızı sayfamızda yayınlayacağız. Bu konuda rahatız ve güveni sağlayacağımıza eminiz. Ek olarak ta proje tarihlerimiz ya peşi sıra ya da iki gün ara ile yapılıyor, asıl sebebi hepsinin başında olmak ve tamamlandığını gözlerimizle görmek.

5-Projelerinizden ve etkinliklerinizden bahseder misiniz?

Biz yılda iki proje yapıyoruz. Biri eğlenceye yönelik diğeri de eğitim öğretime süreklilik arz edebilecek projeler. Geçen sene başladık internette kendimizi duyurmaya. “Yılbaşında Kimsesiz Çocuk Kalmasın” dedik ve 6 ilde devlet bünyesinde korunan çocuklarımıza özel hediyelerle dolu, eğlenceli, yemekli partiler yaptık. Bir çok bilinen firmalardan destek aldık. 2. projemiz Soma Maden Şehitleri Anısına Çocuklar İçin Yaşam Atölyesi. Soma faciasından sonra herkesten biraz farklı hareket etmek istedik. Çocuklar için yaşanan acının tarifi mümkün değildi. Soma’daki diğer çocukların “keşke bizim de babamız ölse de bize de hediye alsalar” demelerini de dikkate alarak tüm Soma çocuklarına ait olabilecek, şehitlerimizin anılarını yaşatacak SOMA MADEN ŞEHİTLERİ ANISINA “ÇOCUKLAR İÇİN YAŞAM ATÖLYESİNİ” kurduk. 3. projemiz sürekliliği olan kulağımıza gelenleri kulak ardı edemediğimiz tekil mücadeleler. 4. projemiz “Yeni Yılda Hediyesiz Çocuk Kalmasın” projemiz bizim artık geleneksel projemizdir. Her sene bizi bir ilde Çocuk Esirgeme Kurumlarında yeni yıla iyi niyet ve dileklerle çocukların yanında göreceksiniz. 5. projemiz şuan aktif olan ‘’Sadece Çocuklar Girebilir’’. Yapmak istediğimiz 81 il ama bu yıl içinde 5 tane resim, 5 Tane Oyun odası kuracağız.

6-İyilik Melekleri’nde en çok zorlandığınız şeyler neler?

Tabiki para toplamak. Günümüzdeki derneklere olan bakış açısının bizim üzerimizde bıraktığı izler var. İnsanlar hediyelerinin ve paralarının nereye gittiğini haklı olarak merak ediyor ve bunları daha öncelerinden gösteremeyen dernekler yüzünden paradigmalarını kıramıyorlar. Bir diğer derdimiz dernekler masası ve evrak yığınları. Projelerinizin ne kadar iyi olduğu ne kadar düzenli gittiğiniz çok önemli değil küçük eksik bir bilginiz var ve hata yaparsanız cezaları ağır. Onun dışında ne yardımlarda ne teslimatında hiçbir zorlandığımız konu yok. Sevdalı olarak bu işi mesleklerimizin yanı sırasında aşkla yapıyoruz ve ekip arkadaşlarımın hepsi MUHTEŞEM insanlar. Onların yanında olup ta birlikte iyi şeyler çıkarmamak imkansız. Sizin aracılığınızla da olsa buradan bana BİZ olmayı yaşattıkları için ayrıca  hepsine teşekkür etmek istiyorum.

Nilay ÇETECİ

İyilik Melekleri Derneği

Dernek Başkanı